Agenda Tornar

Palma també va ser Grindhouse: una nit a CineCiutat amb “Demons”, Juan Villafáfila i Pako Jeremy

Dos cinéfagos empedreïts (Joan Villafáfila i Pako Jerermy) porten a terme el projecte “Palma també va ser Grindhouse”, amb el qual volen retre homenatge tant als programes dobles cinematogràfics que es van projectar entre els anys 1970-1985 com als cinemes de barri de Palma de Mallorca, la gran majoria ja tristament desapareguts, on es van dur terme aquestes projeccions. A través dels anuncis i retallades que es publicaven a la premsa escrita diària de llavors, que van recuperant gairebé de manera arqueològica, desgranen la vida d’aquestes sales emblemàtiques de Ciutat que ja no es troben entre nosaltres. Cinemes com el Capitol, Lumiere, Jaume III, Fantasio i altres projectaven diàriament antològics i delirants programes dobles en què havia cabuda per a tot: Spaguetti westerns, cinema eròtic classificat “S”, pel·lícules d’arts marcials, cinema de terror i més d’un títol del que en aquells dies era conegut com a cinema d ‘Art i assaig’. Amb això es pretén, de manera divertida, sense caure en la trista nostàlgia, recordar tant els cinemes de barri, les seves projeccions, com tota la gent que va treballar en ells i els espectadors que van gaudir a les seves butaques.

El dia 19 de març podrem gaudir en CineCiutat d’un esdeveniment ideat com si d’un programa doble es tractés:
- La “pel·lícula principal”. Una xerrada d’aproximadament 75 minuts de durada, acompanyada d’una projecció comentada de les retallades de premsa anteriorment sobre el que és “Palma també va ser Grindhouse”.
- Projecció d’un dels títols Grindhouse per antonomàsia: “Demons” (Lamberto Bava, 1985).

Data i hora: 19 de març a les 20:45
Preu Entrades: 3 €

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.