Agenda Tornar

Il gesto delle mani: documental i col·loqui amb el director


Dissabte 30 de gener a les 12.00h
tenim la gran ocasió de descobrir, de la mà del seu director, el documental Il gesto delle mani, que rere competir en nombrosos festivals es va fer amb el premi Fipresci de la crítica a la Berlinale 2015. Rere la projecció, que tindrà una durada de 77 minuts, Francesco Clerici presidirà un col·loqui sobre la seva obra.

Il gesto delle mani  segueix el procés creatiu d’una de les famoses escultures de gos de Velasco Vitali, des de la cera fins el bronze, a la Fonderia Artistica Battaglia de Milà. La pel·lícula observa el treball d’un grup d’artesans experts en aquesta foneria centenària i revela les antigues tradicions de fabricació d’escultura de bronze, intactes des del s. VI a.c. La tècnica escultòrica del bronze encara no s’ensenya a les acadèmies sinó que els artesans la transmeten als aprenents a través d’una antiga tradició oral.

Les entrades ja es poden recollir a taquilla: gratuïta per a socis, 5€ general.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.