Agenda Tornar

Documental ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa’

El proper dijous 25 de febrer a les 20.00h acollim amb satisfacció l’estrena a Mallorca del documental de divulgacio històrica Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa.

El documental, dirigit per Eulàlia Comasaprofundeix en l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. Estrenada el 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha estat a la darrera Mostra de Cinema Català a Brussel·les i aquest estiu s’ha projectat als Cinemes Girona de Barcelona i Foment Mataroní. Recentment també s’ha pogut veure al Lichtblick-Kino de Berlín. El treball ha rebut diversos guardons als Estats Units i actualment es pot veure doblat en castellà i anglès.

Economia col·lectiva és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball ha estat parcialment finançat a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma Verkami. Aproximadament unes 200 persones van fer petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvolupar el projecte. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.

Més informació pròximament.

Informació també a xarxes

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.