Agenda Tornar

In memoriam, el nou cicle de cinema clàssic de CineCiutat

Diumenge 26 de juny arrencarà en les pantalles de CineCiutat un nou cicle de pel·lícules clàssiques, un complet programa amb el qual afrontar la tediosa amenaça dels diumenges horabaixa d’aquest estiu que ja arriba.

En aquesta ocasió, el cicle s’ha denominat In memoriam, ja que la seva intenció, a més de recuperar un grapat de pel·lícules memorables, ha estat la de retre homenatge i recordar a tres personalitats que han mort en els darrers mesos, l’escriptora Harper Lee i els actors Franco Citti i George Kennedy.

La primera sessió recuperarà ‘Matar a un ruiseñor’, dirigida per Robert Mulligan en 1962 i on Gregory Peck encarna a Atticus Finch, un advocat  que s’enfronta als prejudicis racials i classistes en una petita ciutat del sud dels Estats Units. El protagonista, inspirat en el seu propi pare, i la rotunditat de la trama va convertir aquesta primera novel·la publicada de Harper Lee en un sonat (i solitari) èxit, ja que l’escriptora no va tornar a publicar fins al final dels seus dies.

Diumenge 10 i 24 de juliol estaran dedicats a l’actor italià Franco Citti, un dels rostres emblemàtics del director Pier Paolo Pasolini. En primer lloc, ens deixarem submergir en la captivadora lascivia amb la qual Pasolini va recrear en 1974 ‘Las mil y una noches’  per acabar amb la hiperrealista ‘Mamma Roma’, realitzada en 1962 i on Franco Citti és el fill d’una prostituta, Anna Magnani, que no està disposat a sotmetre’s a la decent vida que la seva abnegada mamma li disposa.

I a l’agost arribarà el moment de rememorar a aquest gran home d’entranyable somriure, George Kennedy. Ho farem dia 14 amb ’12 del patíbulo‘, dirigida per Robert Aldrich en 1967, un exemple que el gènere bèl·lic pot ser molt més acció, per concloure el dia 28 amb la projecció de ‘El estrangulador de Boston’, un asfixiant thriller basat en fets reals, dirigit per Richard Fleischer en 1968 i co-protagonitzat per George Kennedy, Toni Curtis i Henry Fonda.

Per descomptat, totes aquestes pel·lícules seran exhibides en la seva versió original subtitulades en castellà i, amb l’excepció de ‘Matar a un ruiseñor’, en còpies en format 35 mm.

El preu de les sessions és de 5€ i per als socis de CineCiutat 4€.

Ja ho saps. Aquest estiu; platja, revetlles i CineCiutat.


Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Cinefilms, Comisiones, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.