Activitats Educatives Tornar

CineCiutatNins s’acomiada de l’any amb “El aprendiz de Papá Noel”

L’actual edició de CineCiutatNins arriba a la seva última sessió aquest dissabte vinent 17 de desembre amb una pel·lícula idònia per a les dates en les quals estem a punt de capbussar-nos. Aprendiz de Papá Noel (L’Apprenti Père Noël) és un llargmetratge (78 minuts) d’animació dirigit en 2010 per Luc Vinciguerra en el qual se’ns proposa una interessant hipòtesi al voltant de la figura convencional de santa Claus; Papà Noel no vol jubilar-se però el reglament ho exigeix i ha de buscar a un jove aprenent que pugui succeir-li.

El triat serà seleccionat entre milions de nens, haurà de cridar-se Nicolau, ser orfe i tenir un cor net. En l’altre extrem del planeta, viu un nen que compleix amb tots aquests requisits però per por i falta d’autoestima no sembla ser el candidat idoni. Consentirà el Papà Noel a cedir el poder i ajudar al seu aprenent a preparar-se per ocupar el seu lloc?

Les crítiques que va recollir Aprendiz de Papá Noel destacaren el seu to amable i agradable, així com la seva animació clàssica; “Dirigida als més petits, però fruïble no només per aquests, resulta tot un encert si l’elecció és compartida. Nicolau, un nen incapaç de creure ser algú, orfe i de cor honest, serà assenyalat com a successor de Papà Noel, qui es resisteix a fer el relleu per por de deixar de ser algú. Sense cap maldat, divertida, de patenta moralitat i emotiva”, (detentecine.blogspot.com.es).

Com sempre gràcies al servei de monitors amb el qual conta CineCiutatNins, els adults que vulguin aprofitar la sessió per acostar-se a alguna de les estrenes en pantalla de CineCiutat, ho podran fer a la sessió de El Tesoro, la nova pel·lícula d’un dels directors europeus més reconeguts, el romanès Corneliu Porumboiu. La projecció de Aprendiz de Papá Noel s’iniciarà a partir de les 16H30 i projectarem la versió doblada al castellà.

Aquesta entrada va ser publicada a Activitats Educatives, Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.