Agenda Tornar

Shadow Girl (Niña Sombra) és un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa

Shadow Girl (Niña Sombra) és una pel·lícula biogràfica i alhora un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en un narració plena de coratge i optimisme per enfrontar-se a una nova vida. Maria Teresa Larraín ens ofereix una perspectiva necessària de la ceguesa, buida de tòpics i estereotips. Arribarà a CineCiutat el dimarts 28 de març.

Mentre edita la seva última pel·lícula a Toronto, la cineasta Maria Teresa Larraín comença a perdre la vista. Decideix viure sola el dolor i tancar les portes del seu passat, convençuda que mai més podrà treballar com a artista. No obstant això, la notícia de la mort de la seva mare fa que torni al Xile natal que va abandonar 30 anys enrere. Caminant pels carrers de Santiago coneix un món diferent que la inspira: el dels venedors ambulants cecs de La Alameda, l’avinguda principal de la ciutat.

Un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en una narració autobiogràfica plena de coratge i optimisme per enfrontar-se a una vida nova.

El documental està dirigit per Maria Teresa Larraín, la qual va néixer el 1951. El 1976 va marxar a Canadà, on es va graduar en estudis de Ràdio i Televisió a la Ryerson University de Toronto. Ha treballat com a cineasta independent durant més de 25 anys. Els seus documentals tracten temes sobre justícia social (diversitat, inclusió, minories). Ha dirigit El Juicio de Pascual Pichun, Dolores, Looking for Findley i Amor Amargo

Shadow Girl (Niña Sombra) té una duració de 75 minuts, va esser realitzat l’any 2016 i va guanyar el Premi del Jurat i del Públic, DocsBarcelona Valparaíso – Xile. El preu de les entrades és de 5,00€ i de 4,00€ per als socis de CineCiutat.

A més, la pel·lícula Shadow Girl (Niña Sombra) es projectarà amb audiodescripció per a persones cegues. Gràcies a l’app mòbil ArtAccés, es posa a disposició de l’usuari l’audiodescripció de la pel·lícula en català i castellà. Per poder sincronitzar els subtítols o les audiodescripcions, primer cal accedir a l’apartat de descàrregues, on es pot fer una cerca. Un cop triat l’arxiu, cal descarregar-lo al telèfon.

Amb l’arxiu descarregat, es pot sincronitzar la reproducció a través del micròfon i posteriorment només cal iniciar la reproducció. Tota la informació per descarregar l’app fent click AQUÍ.

Després de la projecció del documental s’encetarà un col·loqui amb la presència del doctor Marc Capellà, optometrista, i d’un membre de l’ONCE (Organització Nacional de Cecs) al voltant de les següents qüestions: ¿Com veuen el món els cecs?, o ¿hi ha quelcom més enllà de la boira? La tertúlia està organitzada pel Rotaract Club Mallorca.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

2 Responses to Shadow Girl (Niña Sombra) és un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa

  1. Maria aina diu:

    Bon dia. A l’anunci de shadow hirl heu posar 28 febrer.

  2. Sin duda, una obra con la que ser un poquito más conscientes de las dificultades de los demás y para sentirte un poco más privilegiado. Totalmente recomendable!