Agenda Tornar

La Fundació Miró acull “Nightwatching”, la mirada de Peter Greenaway sobre Rembrandt

En 1642, Rembrandt Harmenszoon van Rijn és un pintor respectat a Holanda. L’artista creu que el seu nou encàrrec, un retrat de grup de la milícia de arcabussers d’Amsterdam, no està a la seva altura. Encara que acaba acceptant-ho davant la insistència de la seva esposa, embarassada. A mesura que s’endinsa al món dels mercaders, Rembrandt descobreix un entramat de corrupció que acabarà en un crim espantós. L’artista decideix denunciar-ho en el seu quadre La ronda de la nit, sense saber que serà l’inici del seu declivi personal i professional.

Amb aquest argument, Peter Greenaway (Eisenstein en Guanajauto, 2015, Rembrandt’s J’Accuse, 2008, El cocinero, el ladrón, su mujer y su amante, 1989) va dirigir el llargmetratge Nightwatching, en el qual per descomptat va bolcar bona part del seu interès per la pintura, disciplina en la qual va realitzar els seus estudis en la dècada dels 60 en la londinenca Walthamstow College of Art.

En Nightwatching, Peter Greenaway (Gal·les, Regne Unit, 1942) va comptar amb un repartiment encapçalat per Martin Freeman, Emily Holmes i Eva Birthistle, sent una producció especialment acurada en la seva fotografia: il·luminació, colorit, composició…

La projecció de Nightwatching tindrà lloc el dijous 23 de març en l’Auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, en el  barri de CalaMajor, a partir de les 19H00. Les entrades costen 4,00€ i en el cas dels socis de CineCiutat, 3,00€. Les entrades es poden reservar en la taquilla de CineCiutat per ser recollides abans de la projecció en la mateixa Fundació Pilar i Joan Miró.

Aquesta projecció forma part del cicle PLAYART’17 que té lloc en la Fundació Pilar i Joan Miró des del passat 9 de març i que continuarà amb les següents propostes:

• Dijous 06 d’abril      Exit through the gift shop (Bansky, 2010)
• DIjous 20 d’abril     Cave of forgotten dreams (Werner Herzog, 2010)
• Dijous 04 de maig   Li Tableau (Jean-François Laguionie, 2012) [ENTRADA GRATUÏTA]
• Dijous 18 de maig    National Gallery (Frederick Wiseman, 2014) [ENTRADA GRATUÏTA]

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda i etiquetada , , , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.