Agenda Tornar

Projectem els documentals premiats per DOCMA al Festival “Alcances”

El dimarts 11 d’abril Cineciutat tornarà a oferir les seves pantalles al nou i puixant cinema documental que s’està fent ara mateix al nostre país. I ho farem projectant les dues peces premiades per DOCMA (Asociación de Cine Documental) en l’última edició d’un dels certàmens més importants en l’actualitat dels dedicats a aquest gènere, el Festival de Cine Documental Alcances, que té lloc a Cadis.

En 2012, dos anys després de graduar-se, el cineasta Eloy Domínguez Serén (Simes, Pontevedra, 1985) va emigrar a Suècia. El descobriment del país i la seva integració en la comunitat local a través de l’aprenentatge de l’idioma centren el seu documental Ingen Ko Pa Isen (Ninguna vaca sobre el hielo). Quan va saber que anava a partir, Eloy va combinar amb un altre amic també cineasta mantenir una espècie de correspondència audiovisual La Corunya/Estocolm.

D’aquest material es va nodrir originàriament la pel·lícula. Explica Eloy Domínguez que “l’experiència més important va ser el que Ryszard Kapucinsky va anomenar la “trobada amb l’Altre”. Per poder comprendre a aquest Altre un té primer que comprendre’s a si mateix, per que aquest Altre també està dins de cadascun de nosaltres. Qualsevol persona que hagi viscut a l’estranger ho pot corroborar: La persona que se’n va anar mai és la mateixa que torna, si és que algun dia ho fa“.

D’aquesta manera, l’idioma i el paisatge són una entrada a una nova vida. L’obstinació de Eloy a aprendre un nou idioma i la seva fascinació pel paisatge suec l’ajudaran a superar els moments difícils. I a mesura que aprèn més sobre una cultura, societat i estil de vida diferent, es va forjant una nova identitat. VO en suec i castellà. Durada: 61 minuts.

Per la seva banda, Paco Nicolás (Múrcia, 1993) recull en la seva peça Ojo Salvaje l’activitat de Rate, un senyor d’Oriola que en 1991 va adquirir la seva primera càmera de vídeo amb la qual va començar a registrar el seu entorn. Durant tres mesos va buscar sense descans una història autèntica que ningú hagués comptat amb anterioritat. I el que va aconseguir va ser descobrir el drama de la vida a través del seu Ojo Salvaje. VO en castellà. Durada: 15 minuts.

La projecció d’aquests documentals tindrà lloc en CineCiutat el dimarts 11 d’abril a les 19H30. El preu de les entrades és de 7,50€ i de 4,00€ per als socis de CineCiutat. Preus especials per a grups, consultau al 971 205 453.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies i etiquetada , , , , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.