Agenda Tornar

Aconseguit l’aforament per projectar “La última aventura del Gandul”

El Gandul és un catamarà pilotat per l’experimentat navegant Gustavo Díaz i la seva companya Begoña Filloy, amb la intenció de travessar l’Atlàntic en una travessia d’anada i volta.

La primera part de la singladura es va realitzar en cinc setmanes, arribant a l’illa caribenya de Barbados després de fer una escala en l’arxipèlag africà de Cap Verd.

Poc després, el Gandul va emprendre el trajecte de tornada a Espanya; el viatge de retorn es va anar complicant segons passaven els dies i els parts meteorològics no presagiaven res bo. A 400 milles de les Illes Açores es va formar una tempesta que va aixecar ones de deu metres i vents de 120 nusos. El timó es va trencar i va fer immanejable la nau; el mayday no es va fer esperar.

Després de dotze interminables hores a la deriva intentant reparar el timó, Begoña i Gustavo van haver de ser socorreguts per un vaixell de bandera turca. El Gandul no va resistir l’envestida de l’enorme vaixell en intentar rescatar-los i es va enfonsar irremeiablement. Amb prou feines els tripulants del catamarà van ser alçats a la nau.

Rodat en Full HD en diversos punts de la Península, les Illes Canàries, Cap Verd, Argentina, el Carib i l’Oceà Atlàntic al llarg de 18 mesos, el documental ens acosta a una temàtica pràcticament inèdita en la producció audiovisual espanyola, amb una intenció rotunda de divulgar i contagiar la passió que mou a certes persones a llançar amarres i viure en el mar i que ens permetrà veure el fascinant món de la navegació transoceànica.

El documental ha estat dirigit per Tomás Cimadevilla, té una durada de 80 minuts, i compta –a més del relat del viatge del veler Gandul- amb el testimoniatge de navegants i mariners que ens expliquen com és la seva relació amb la Mar.

La projecció del documental La última aventura del gandul en CineCiutat ja està confirmada, ja que s’ha aconseguit l’aforament mínim d’interessats que han adquirit la seva entrada en la plataforma de cinema sota demanda VeoBeo. La sessió serà única i tindrà lloc el dijous 4 de maig a les 20H00. El preu de l’entrada és de 6,00€ i es poden seguir reservant a través de la plataforma VeoBeo.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies i etiquetada , , , , . Guarda l'enllaç permanent.

2 Responses to Aconseguit l’aforament per projectar “La última aventura del Gandul”

 1. Maria Elena diu:

  Hola! Llevamos un tiempo intentando saber cuando se proyectará la última aventura del Gandul, el tráiler es buenisímo​ y nos hace mucha ilusión verlo, somos de Palma, quisiera saber si sigue en proyección y si será traducida en castellano, y si podemos verla en cineciutat de Palma.Gracias

  • CineCiutat diu:

   Hola Maria Elena,

   Primero de todo gracias por tu interés. La proyección del documental ‘La última aventura del Gandul’ forma parte de una campaña de la plataforma VeoBeo, por lo que sólo se lleva a cabo la proyección si consigue un mínimo de entradas en preventa. Para este evento de día jueves 4 de mayo quedan 13 días para que finalice el plazo y 25 personas más deben comprar una entrada para que se confirme el evento en CineCiutat. Puedes consultar más información y adquirir las entradas para el documental en el siguiente enlace: http://www.veobeo.com/evento/detalle/206

   Muchas gracias y esperamos que se lleve a cabo la proyección para que podáis disfrutar del documental en nuestras salas,

   Un saludo