Arxiu Tornar

BAJO EL SOL

DIRECCIÓ: Dalibor Matanic

VOSE CROAT (123 minuts de durada)

Festival de Cannes 2015: Premi Especial del Jurat (“Un Certain Regard”).

SINOPSI

Tres històries d’amor ambientades a Croàcia al llarg de tres dècades. Les històries estan connectades pel fet que l’amor entre un home croat i una dona sèrbia està d’alguna manera prohibida ja s’estigui en 1991, en 2001 o en 2011.

La primera història es desenvolupa en 1991, just abans del començament de la guerra, i hi ha un alt grau de tensió que no és terrè fèrtil per a l’amor i molt menys si es tracta de dos joves de pobles veïns, però de diferents nacionalitats. Deu anys més tard, la guerra ha acabat però no s’ha oblidat. Els protagonistes han d’enfrontar-se a les ferides que triguen a guarir-se. En la tercera història, ambientada en 2011, ja no hi ha amenaces o tensions, però els dubtes no s’han dissipat. Encara que potser sigui el moment de començar de nou. (FILMAFFINITY).

CRÍTIQUES

“Matanic té una visió madura dels seus personatges i, al costat del director de fotografia Marko Brdar, creen un escenari pulcre perquè actuïn, tot pujols amb boscos i fred, aigua refrescant que, en cada episodi, té una funció purificadora” (Deborah Young: The Hollywood Reporter).

“Una visió diferent i nova [de la guerra de Iugoslàvia] (…) Hi ha un gran treball físic, virtut que comprèn també a la resta dels actors i del que el realitzador, que segueix molt de a prop cada matís, va saber treure immillorable profit.” (Fernando López: Diari La Nació).

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.