Agenda Tornar

Confirmat: “Ira”, el thriller documental de Jota Aronak, arribarà a CineCiutat

Ira és, amb totes les lletres i paraules, un film diferent, revulsiu, turbulent, del qual sortirem del cinema en estat de xoc.

Tractant, llavors, d’interrogar-nos sobre el que faríem si l’assassí del nostre fill o filla no és castigat per la justícia, en la qual confiem i busquem empar. Premi al Millor Nou Realitzador en el Festival de Cinéma Espagnol de Toulousse, Ira és una aposta nova al cinema espanyol, que prescindeix de la narrativa convencional i s’endinsa per un territori molt suggeridor en el qual conviuen cinema documental i thriller.

En Ira es recull la història d’Iker Vélez, un periodista que decideix canviar el rumb del seu documental per gravar la preparació, disseny i execució d’un assassinat. César és el pare d’un fill assassinat que ha decidit aprendre a matar per fer la seva pròpia justícia. Un thriller que funciona a la perfecció; una pel·lícula realista i absorbent. Escrita i dirigida per Jota Aronak i protagonitzada per Urko Olazabal, Nacho Marraco, Roberto Mori, Diana Facen i Santiago Ruíz.

Ira aborda temes universals i controvertits, com la justícia, la pena cabdal, la venjança o la pèrdua d’un ser estimat per assassinat, explica el seu director, Jota Aronak, autor dels curts Bendita masacre i Arena. “L’ús de personatges i casos reals, combinats amb els personatges ficticis de la nostra història, aconsegueix fondre la immediatesa i versemblança d’un aparent documental amb el suspens i ritme d’un thriller“, assegura el director d’aquesta pel·lícula.

Atractiva en el seu look, complexa en la seva estructura (…) Una bona i poc convencional entrada en el llargmetratge del seu realitzador. (…) Puntuació: ★★★ (sobre 5)” Pere Vall: Fotogrames

Un marcat efectisme visual, que de vegades frega aquesta malaltia tan postmoderna també que és la imatge publicitària. Però l’experiment és atrevit i val la pena. (…) Puntuació: ★★★ (sobre 5)” Antonio Weinrichter: Diari ABC

La projecció d’Ira en CineCiutat, el dijous 27 d’abril a les 20H15, ja està confirmada. L’aforament mínim d’espectadors que era necessari per assegurar la seva projecció ja s’ha aconseguit a través de la plataforma de cinema sota demanda Youfeelm; on es poden seguir adquirint les entrades anticipades.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies i etiquetada , , , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.