Agenda Tornar

El documental del mes ens porta a les estrelles amb Amateurs a l’espai


VO en danès subtitulada en català

Amateurs a l’espai és la història d’un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca treure les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa? Arribarà a CineCiutat el dimarts 25 d’abril.

En Kristian i en Peter són amics, són enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l’espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l’atmosfera terrestre.

Acompanyats d’un grup de fanàtics de l’aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics, i fins i tot hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?

El documental està dirigit per Max Kestner (1969), un director danès graduat per la National Film School of Denmark. Ha treballat en diverses ocasions per a la televisió pública danesa (DR) i ha rebut premis internacionals pels seus curts documentals titulats Max by Chance (2004) i The World in Denmark (2007).

Amateurs a l’espai té una duració de 89 minuts, va esser realitzat l’any 2016 i va ser premiarda al DocPoint de Tallinn, Estònia (2017), al Helsinki Doc Point Documentary Film Festival de Finlàndia (2017) i a l’IDFA dels Països Baixos (2016). El preu de les entrades és de 5,00€ i de 4,00€ per als socis de CineCiutat.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Arxiu, Esdeveniments, Notícies, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.