Arxiu Tornar

STEFAN ZWEIG: ADIÓS A EUROPA

DIRECCIÓ: Maria Schrader

VOSE ALEMANY (106 minuts de durada)

SINOPSI

Stefan Zweig va ser un dels personatges més irrepetibles del segle XX. Escriptor, biògraf i activista social, aquest intel·lectual austríac i jueu es va veure obligat a fugir del seu país a causa del règim nazi. De Stefan Zweig s’ha dit que va ser el més fidel retratista d’una tradició cultural, l’europea, obstinada a despenyar-se per l’abisme de l’horror i l’autodestrucció, fascinada pels totalitarismes i el nacionalisme.

En la seva fugida cap endavant, es va refugiar a París primer i, més tard, a Londres, però Zweig va acabar fugint d’Europa al costat de la seva esposa a Sud-amèrica, instal·lant-se finalment a Brasil, on acabarà suïcidant-se en 1942 a causa de la seva por al fet que el nazisme s’estengués per tot el món.

Maria Schrader dirigeix aquest drama històric escrit per ella mateixa al costat de Jan Schomburg i que compta amb un repartiment principal format per Tómas Lemarquis (Rompenieves), Barbara Sukowa (Europa) i Josef Hader, entre altres.

CRÍTIQUES

“En la llarga nit de Zweig hi ha una poderosa veu contra la barbàrie”. (Cinemania)

“Maria Schrader acaba de posar-se massa transcendent, encara que abans d’això aconsegueix que el seu passeig pel (des)amor i l’angoixa de l’artista sigui un trist recorregut per l’enfosquiment d’una ànima que contrasta amb la llum sud-americana”. (Fotogramas)

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.