Agenda Tornar

Arriba l’”Amadeus” del National Theatre, amb Lucian Msamati i Adam Gillen

Música. Poder. Gelosia. Lucian Msamati (Luther, Juego de Tronos, NT Live: La comèdia dels errors) interpreta a Antonio Salieri a Amadeus, la llegendària obra de Peter Shaffer, en directe des del National Theatre de Londres, amb acompanyament en directe de l’orquestra Southbank Sinfonia.

1871. Wolfgang Amadeus Mozart, un escandalós jove prodigi, arriba a Viena, la capital musical del món, decidit a consagrar el seu Art. Esglaiat pel seu geni, el compositor de la cort Antonio Salieri té el poder de promoure el seu talent o de destruir el seu prestigi. Atrapat per una gelosia obsessiva, comença una guerra contra Mozart, contra la música i, finalment, contra Déu.

Després de guanyar diversos premis Olivier i Tony en la seva estrena en el National Theatre en 1979, Amadeus va ser portada al cinema en 1984 en una pel·lícula escrita pel mateix Peter Shaffer i dirigida per Milos Formen, que va aconseguir fins a vuit Premis Oscar. Peter Levin Shaffer (Regne Unit, 1926-2016) va ser un dels més brillants dramaturgs britànics del segle XX, autor d’obres com Equus, Lettice and Lovage o Black Comedy.

La versió teatral d’Amadeus que veurem en CineCiutat el dijous 25 de maig conta així mateix amb la interpretació d’Adam Gillen en el paper de Mozart, desbordat de talent i immaduresa, de desimboltura i carisma.

La versió d’Amadeus que ens oferirà el National Theatre de Londres és en VO en anglès amb subtítols en castellà. La sessió s’iniciarà a les 20H00 i tindrà una durada de 210 minuts. El preu de l’entrada és de 13,00€ i per als socis de CineCiutat és de 9,00€. Estudiants i menors de 14 anys tenen entrades disponibles a 10,00€ i a 8,00€ respectivament.

Lucian Msamati ofereix una interpretació immensa“. Sunday Times

Una peça èpica de teatre musical“. The Guardian


Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Arxiu, Pel·lícules i etiquetada , , , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.