Agenda Tornar

Les dones parlen sense embuts de la seva sexualitat en el documental “Venus”

Vivim en una societat on es respira la tensió que suposa l’exigència de ser a la vegada sexy i femenina, ser innocent i al mateix temps un animal salvatge“, ens explica una de les dones que parlen a Venus, el documental danès que projectarem a CineCiutat el dimarts 30 de maig.

Venus és una pel·lícula documental de 80 minuts sobre sexualitat femenina que ha batut tots els rècords de taquillatge a Dinamarca i que explora la relació que les dones tenen amb el sexe. Les protagonistes es despullen a poc a poc davant de la càmera en un exercici de narració i autoanàlisi de la relació que tenen amb el plaer i amb el sexe, desmentint els estereotips creats per la concepció masclista de la sexualitat.

L’any 2011 dues directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen amb sinceritat absoluta i directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos, pors i frustracions.

Les dones entrevistades són joves que parlen amb naturalitat sobre el sexe i la seva vida íntima: De què gaudeixes més al llit? Cada quant penses en sexe? El resultat és tan potent que les directores decideixen convertir la recerca en el producte final. Què vol dir sentir-se un ésser sexual? Hi ha una resposta universal?

Venus proposa una reflexió per parlar del sexe real des d’una perspectiva feminista i lliure d’estereotips. La quantitat de perspectives, raonaments i maneres diferents de viure la sexualitat, allunya a l’espectadora de la visió d’una sexualitat femenina oficial, i rescata, en part, el pensament d’Anaïs Nin, autora referent de la literatura eròtica feminista de mitjans del segle XX.

Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de tenir al llit i totes aquelles coses de les quals gairabé mai ens havíem atrevit a parlar.

Venus és una pel·lícula de les directores Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen. Lea Glob (1982) és una directora danesa graduada per la National Film School of Denmark. Té una reconeguda trajectòria en el món de la televisió i la seva primera pel·lícula, titulada Meeting My Father Kasper Top Hat (2011), va rebre un premi al Sichuan Television Festival. Mette Carla Albrechtsen (1980) va estudiar al Graphic Arts Institute de Copenhague i ha treballat per a diverses agències de publicitat abans de graduar-se a la National Film School of Denmark. L’any 2011, juntament amb Lea Glob, van guanyar el Nordic Talent Pitch Prize pel seu projecte Human Female Sexuality.

La pel·lícula Venus arriba a CineCiutat dins el programa El documental del mes, que cada darrer dimarts de mes ens ofereix alguns dels títols més interessants d’aquest gènere presentats al Festival DocsBarcelona. L’hora de projecció és a les 20H00 aproximadament (l’horari exacte estirà a la cartellera de CineCiutat que es publica el divendres abans) i el preu de les entrades és de 5,00€ i de 4,00€ per als socis de CineCiutat. Projectarem la VO en danès amb subtítols en català.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments i etiquetada , , , , . Guarda l'enllaç permanent.

One Response to Les dones parlen sense embuts de la seva sexualitat en el documental “Venus”

  1. pau diu:

    Bon dia,
    se poden comprar les entradas per Venus amo antelación, per favor?
    Moltes gràcies,
    Pau