Arxiu Tornar

PAULA

DIRECCIÓ: Christian Schwochow

VO en alemany amb subtítols en castellà (123 minuts de durada)

FESTIVALS I PREMIS

Premis del Cinema Alemany 2017: Millor disseny de producció i vestuari. 4 nominacions

SINOPSI

Alemanya, principis del segle XX. La jove i exuberant artista Paula Becker està decidida a seguir les seves pròpies normes. Als seus 24 anys rebutja les convencions establertes i explora el seu estil únic, mentre floreix en la comunitat artística de Worpswede, on inicia amistat amb l’artista Clara Westhoff i el poeta Rainer Maria Rilke.
En casar-se amb el també pintor Otto Modersohn, creu haver trobat a la seva ànima bessona creativa, però cinc anys destinats a la vida domèstica enfonsen l’esperit de Paula. Finalment, es decideix a viatjar sola al bohemi Paris, on s’embarca en un llarg i esperat període on la seva imaginació culmina i aconsegueix realitzar-se.

CRÍTIQUES

La poc coneguda figura d’aquesta pintora alemanya dins de la història de l’art permet al realitzador Christian Schwochow (A l’altre costat del mur) apuntar-se també el tant de la necessària reivindicació d’una artista les aportacions de la qual semblen haver estat ignorades i menysvalorades pel fet de ser dona“. (Sensacine)

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.