Arxiu Tornar

LAS PELÍCULAS DE MI VIDA, POR BERTRAND TAVERNIER

DIRECCIÓ: Bertrand Tavernier

VO en francès amb subtítols en castellà (195 minuts de durada)

Aquesta pel·lícula estarà en exclusiva a CineCiutat. Projecció limitada entre el 26 de maig i l’1 de juny.

Festivals i Premis

Pel·lícula d’Inauguració de la secció Zabaltegui-Tabakalera en el Festival de Sant Sebastià 2016.

SINOPSI

El gran Bertrand Tavernier ens endinsa al món del cinema parlant de les pel·lícules que li van marcar la seva vida i van convertir-lo en el cineasta que és avui. Responsable de grans títols com Alrededor de la medianoche, La vida y nada más, Hoy empieza todo o les més recents Salvoconducto i Crónicas Diplomaticas, Tavernier ens mostra i recorda aquelles obres del setè art que no hauríem d’oblidar.

CRÍTIQUES

De trajectòria, estil i interessos ben diferents, Bertrand Tavernier i Martin Scorsese comparteixen una enorme cultura cinèfila forjada, en el cas del cineasta francès, en els seus temps de cap de premsa, en els anys seixanta, quan per París passaven directors com John Ford, William Wellman, Henry Hathaway, Jacques Tourneur i Joseph Losey, i ell gestionava les entrevistes al mateix temps que es reservava temps per entrevistar-los personalment (va ser l’únic crític que va publicar en “Cahiers du cinéma” i “Positif” indistintament, encara que estava més prop de la segona que de la primera). Però abans que l’exaltació del cinema clàssic nord-americà va estar la passió, des de la infantesa, pel cinema francès, al que ara Tavernier dedica un documental de 190 minuts que en principi va a ampliar-se a una sèrie televisiva de nou hores.
A favor: la voluntat didàctica i clarificadora de la qual fa gala el director. En contra: que en aquest primer muntatge de 190 minuts ha de passar de puntetes per moltes coses“. Quim Casas

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

2 Responses to LAS PELÍCULAS DE MI VIDA, POR BERTRAND TAVERNIER

  1. “estupendo artículo, con buen contenido, te lo has currado. Gracias”

  2. “estupendo artículo, muy buen contenido, seguiré leyendo tus post. Gracias”