Arxiu Tornar

PARAÍSO

DIRECCIÓ: Andrei Konchalovsky

VO alemany, francès i rus amb subtítols en castellà (130 minuts de durada)

FESTIVALS I PREMIS

Millor Actriu. Millor fotografía. Premi del Jurat Jove. Festival Internacional de Cine de de Gijón.

Millor Director. Mostra Internacional de Cinema de Venecia 2016

SINOPSI

Olga, Jules i Helmut són tres personatges les vides dels quals s’entrecreuen en la devastació de la Segona Guerra Mundial. Olga, una aristòcrata russa membre de la Resistència, Jules, un francès amant de la bona vida transformat en un corrupte i despietat funcionari nazi i Helmut, membre d’una alta família alemanya convertit en oficial de les SS que exerceix el seu poder sense importar-li les conseqüències morals. En la devastació del conflicte, cada personatge estarà obligat a prendre decisions vitals segons la ideologia que els sustenta.

CRÍTIQUES

La pel·lícula discorre per la pantalla amb una estranya solemnitat (…) Commovedora, irritant i amargament irònica.” Luis Martínez. El Mundo

Està ben interpretada, és interessant EN tot moment pel que explica i com ho fa, i encara que no afegeix cap pàgina extra a la història del cinema sobre l’holocaust (…) no és una pel·lícula a desestimar.” Pablo González Taboada. Cinemanía

Estilitzant l’horror sense pervertir-ho, més Haneke que Spielberg (…) Un holocaust amb cinta blanca a les portes del cel de Konchalovski. (…) Puntuació: ★★★★ (sobre 5)” Yago García. Cinemanía

Melodrama auto reflexiu, distant en les seves estratègies discursives, però dens i apassionant en la seva aproximació a un tema al qual sembla impossible posar-li punt final. (…) Puntuació: ★★★★ (sobre 5)” Fotogramas

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.