Arxiu Tornar

SU MEJOR HISTORIA (THEIR FINEST)

DIRECCIÓ: Lone Scherfig
VO en anglès amb subtítols en castellà (117 minuts de durada)

 

SINOPSI

Durant la II Guerra Mundial, una companyia de cinema de Londres rep l’encàrrec de fer una pel·lícula optimista per aixecar la moral de la població. Necessiten que la història tingui un “toc femení” i decideixen incorporar a una dona a l’extravagant grup de guionistes. Així arriba la gran oportunitat per Catrin Cole, una jove secretària que es converteix en una peça essencial per crear una gran pel·lícula i inspirar a tota una nació.
En aquells moments, anar al cinema era una oportunitat per entrar en contacte amb la resta de la gent i una manera de rebre una mica d’esperança i d’optimisme, encara que el públic estigués demanant realisme. Catrin Cole (Gemma Arterton), una guionista intel·ligent, té un treball que consisteix a escriure diàlegs de personatges femenins (el que els seus companys guionistes masculins denominen despectivament “porqueria”), per a pel·lícules de propaganda que havien de reflectir el nou estat d’ànim de la nació i aconseguir arribar als cors i als caps de les dones, que s’havien convertit, de manera creixent, en la major part de la mà d’obra.

CRÍTIQUES

Una sorpresa agradable (…) Scherfig aborda el melodrama amb summa delicadesa, deixant que la història d’amor es desenvolupi sense paranys ni ressorts obvis.” Leonardo García Tsao. Diari La Jornada

Enginyosa, sofisticada i inesperadament sòbria (…) Puntuació: ★★★★ (sobre 5)” Tom Huddleston. Time Out

Una encantadora pel·lícula sobre el poder inspirador de les pel·lícules (…) Lone Scherfig prem cada botó requerit per evocar l’estil de l’època” David Rooney. The Hollywood Reporter

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.