Arxiu Tornar

ESTADOS UNIDOS DEL AMOR

DIRECCIÓ: Tomasz Wasilewski
VO en polonès amb subtítols en castellà (106 minuts de durada)
FESTIVALS I PREMIS

Festival de Cinema de Berlín 2016. Os de Plata al Millor Guió.
Premis del Cinema Europeu 2016. Nominada en la categoría Millor Guió.
Festival Internacional de Cinema de Polònia 2016. Millor Director, Millor Actriu, Millor actor secunari.

SINOPSI

Any 1990. Polònia acaba d’obrir-se al capitalisme. Entre la novetat de les cintes VHS, les classes d’aerobic i els discos de Whitney Houston, quatre dones intenten bregar amb la repressió sexual i amb els seus amors insatisfets. Agata, una jove mare atrapada en un matrimoni infeliç, se sent atreta per un sacerdot. Renata, una solitària professora de rus ja en la seva maduresa, s’obsessiona amb la seva veïna Marzena, una exmiss que somia en ser model. La germana d’aquesta, Hissa, l’estricta directora de l’escola on treballa Renata, té una aventura amb el pare d’una alumna. Quatre dones, aparentment felices, decideixen que ha arribat el moment d’intentar canviar de vida.

CRÍTIQUES

Amén la seva peculiar naturalesa de pel•lícula coral episòdicament narrada (…) destaca per l’aposta formal consensuada entre el cineasta Wasilewski i (…) Oleg Mutu (…). Puntuació: ★★★★ (sobre 5) Sergio F. Pinilla. Cinemanía

Una tonificant dutxa freda de l’ombrívol chic d’Europa de l’Est (…) ['United States of Love'] combina rigor estilístic, serioses intencions i un estupend repartiment coral. Stephen Dalton. The Hollywood Reporti

Austera i malenconiosa (…) L’espectador participa activament en una narrativa que sempre es desplega i revela a cada moment connexions i matisos inesperats . Jonathan Romney: Screendaily

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.