Arxiu Tornar

TANNA

DIRECCIÓ: Bentley Dan i Martin Butler

VO en nauvhal subtitulada en castellà (104 minuts de durada)

Nominada al Oscar com Millor pel·lícula de parla no anglesa 2016

SINOPSI

En una illa de l’Oceà Pacífic anomenada Tanna, en la qual abunden boscos i activitat volcànica, dos joves enamorats decideixen desafiar les lleis de la seva tribu. Wawa i Dain no poden estar junts. Ella s’ha de casar amb algú de la tribu veïna i ell és el fill del cap. Per això decideixen fugir, però seran perseguits per guerrers que intentaran posar fi a les seves vides. Llavors hauran de decidir entre els seus cors i el futur de la tribu, mentre els nadius es debaten entre preservar la seva cultura tradicional o adaptar-se a les demandes de la llibertat individual.

TANNA suposa el debut al cinema de ficció dels documentalistes Bentley Dean i Martin Butler. Després d’estudiar durant anys els pobles aborígens d’Austràlia, els directors van decidir donar-li tot el protagonisme de la pel·lícula a la tribu dels Yakel, pobladors de l’illa de Tanna, que mai abans havien vist una càmera i que van acceptar protagonitzar aquesta història suposant una de les troballes més importants del cinema etnogràfic dels últims anys. Una història emocionant i captivadora d’amors prohibits i aventures rodada en la Polinèsia.

CRÍTIQUES

Un encantador relat de la vida real dels problemes en el paradís. David Rooney. The Hollywood Reporter

Una història emocionalment captivadora d’amor prohibit. (…) molt bé interpretada per no professionals provinents de la comunitat. Richard Kuipers. Variety

La pel·lícula és un assoliment tremend, especialment si considerem que el repartiment no havia vist càmeres mai – i encara menys pel·lícules – i així i tot van acceptar protagonitzar el drama. Stephanie Merry . The Washington Post

Una obra de cinema etnogràfic altament influent. Allen Johnson. San Francisco Chronicle

Et sorprendrà l’efectivitat del drama, de la convincent història d’amor prohibit entre dos joves i com es desenvolupa en aquesta espècie de cultura tancada. Kenneth Turan. Los Angeles Times

TRÀILER SUBTÍTOLS EN ANGLÈS

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.