Arxiu Tornar

CEZANNE Y YO

DIRECCIÓ: Danièle Thompson

VOSE, en francès amb subtítols en castellà (117 minuts de durada)

 

SINOPSI

L’escriptor Émile Zola i el pintor del post impressionisme Paul Cézanne inicien la seva amistat en un col·legi de la Provença. Els seus camins segueixen units a París, on exerceixen la seva labor professional. Zola, orfe i sense blanca, decideix valer-se de la burgesia a la qual tant va atacar de jove per fer el seu gran salt a la literatura. Cézanne, que ve d’una família acomodada, rebutja tota vida social per centrar-se únicament en la seva obra. Però els seus esforços de joventut són en va, ja que el seu talent solament els serà reconegut al final de la seva vida. Dos artistes. Dues vides paral·leles.

CRÍTIQUES

Bon retrat de dues grans figures de l’art i la literatura. The Hollywood Reporter

Bella reflexió sobre l’estatus d’artista. Femme Actuelle

Íntim retrat de la turbulenta història d’amistat de dos genis. The New York Times

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.