Arxiu Tornar

REHENES

DIRECCIÓ: Rezo Gigineishvili

VOSE Georgià i rus amb subtítols en castellà (103 minuts de durada)

FESTIVALS I PREMIS

Festival de Cine de Berlín. Secció Panorama

 

SINOPSI

Geòrgia (URSS), 1983. Nika i Ana són dos joves de classe acomodada immersos en els preparatius de les seves properes noces. Per a les seves famílies és un gran esdeveniment però per a ells, en realitat, és la tapadora d’un audaç pla de fuita de la Unió Soviètica. Després de les noces, Nika i Ana decideixen seguir endavant amb la seva idea de segrestar un vol comercial de Tifis a Batumi per aterrar a Turquia, el país més proper a Geòrgia a l’altre costat de la frontera. Però quan l’avió s’enlaira i la pressió va en augment res no surt com l’havien planejat. “Rehenes”, basada en fets reals, és una història de rebel·lia i llibertat protagonitzada per un grup de joves de l’elit intel·lectual que desitgen escapar de l’opressió del comunisme a la recerca d’un lloc més lliure en el qual viure.

CRÍTIQUES

Encerta a explicar una pàgina de la història que es va escriure amb línies tortes posant recta la càmera i encenent una llum oportuna. Un elegant ajust de comptes amb la història negra de Geòrgia. Carlos Marañón. Cinemanía

Hi ha alguna cosa que converteix a “Rehenes” en una experiència molt incòmoda per a l’espectador. I és aquesta atmosfera asfixiant que està present en tots els seus plànols i que aconsegueix plasmar a la perfecció com era el clima de falta de llibertats i de repressió que es vivia en la Geòrgia de 1983; quan el país estava sotmès a la dominació de la Unió Soviètica. Xavi Sánchez. Sensacine

Una de les produccions més contundents i espectaculars de l’actual cinema europeu. Filmin

Et talla la respiració. Gigineishvili és un talent per descobrir. ScreenDaily

Impressionant. Un potent i brillant thriller. Variety

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.