Agenda Tornar

Preestrena de “Una verdad muy incómoda” en una sessió especial de CineConCiencia

El dimarts 10 d’octubre a partir de les 20H00 tindrem una nova sessió de CineConCiencia que servirà per avançar l’estrena en la pantalla gran del documental An Inconvenient Sequel: Truth & Power (Una Verdad muy Incomoda: Ahora o Nunca). Després de la projecció de la pel·lícula tindrà lloc un col·loqui-debat obert a la participació de tots. La pel·lícula entrarà a la programació regular de CineCiutat a partir del dimecres 11 d’octubre. El preu de les entrades per a aquesta sessió especial de CineConCiencia és de 8,00€, i de 5,00€ per als socis de CineCiutat i Cineconciencia. La pel·lícula té una durada de 98 minuts, està dirigida per Bonni Cohen i Jon Shenk i en CineCiutat exhibirem la seva VO en anglès amb subtítols en castellà.

El documental Una verdad muy incómoda: Ahora o Nunca arriba una dècada després que Una verdad incómoda (2006) divulgués la crisi del clima entre el gran públic, i és la seva continuació per posar de manifest l’aprop que estem d’una veritable revolució de l’energia. L’exvicepresident dels Estats Units, Al Gore, continua la seva labor divulgativa, viatjant pel món per tractar d’influir en la política climàtica mundial mitjançant la lluita contra el canvi climàtic. Les càmeres li segueixen entre bastidors, en el seu esforç per materialitzar la idea que, encara que mai hi ha hagut tant en joc, els perills del canvi climàtic es poden superar mitjançant l’enginy i la passió que atresora l’ésser humà.

En paraules de la co-directora de Una verdad muy incómoda: Ahora o Nunca, Bonni Cohen: “Aquest és el següent capítol de la història de la crisi del clima, en el qual som testimonis de l’acceleració del canvi i de l’aparició de noves batalles. La pregunta ja no és si hem de canviar o no, sinó si estem canviant suficientment de pressa o no.”

El gran protagonista d’aquesta pel·lícula i sobre la qual gravita la seva argumentació, Al Gore, explica que després de l’elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units: “no és la primera vegada en què els que treballem per resoldre la crisi del clima ens hem ensopegat amb inconvenients no desitjats. Cal tenir present que el descoratjament no és més que una altra forma de negació. Aquest partit l’hem de guanyar. Segueix existint la preocupant possibilitat que el món travessi un d’aquests denominats “punts d’inflexió” negatius sobre els quals ens han advertit els científics, però sóc optimista quant a què l’impuls que hem aconseguit ens farà avançar a la velocitat suficient digui el que digui o faci el que faci la nova Administració.

Crítiques

Imprescindible. (…) Per la seva impecable argumentació, la seva indiscutible necessitat, i apassionant narració, ‘Una veritat molt incòmoda’, és el documental que cal veure. Carlos Loureda. Fotogramas

Triomfal i apassionada, emotiva i orgullosament seriosa (…) Deu anys després, Al Gore encara porta les notícies. Owen Gleiberman. Variety

Afegeix molt, a l’hora de fonamentar la urgència del missatge de Gore i per trobar motius per a l’esperança. John DeFore. The Hollywood Reporter

Trailer Oficial


Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies i etiquetada , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.