Agenda Tornar

La projecció de “Lutero” commemora el 500 aniversari de la Reforma protestant

Sota el lema Al principi era la paraula i en commemoració del 500 aniversari de la jornada del 31 d’octubre de 1517 en la qual Martin Luter va clavar el document conegut com les 95 tesis en la porta de l’Església del Palau de Wittenberg (Saxonia, Alemanya) com una invitació oberta a debatre-les i que va suposar l’inici de la difusió de les idees que van originar la Reforma Protestant de l’Església Cristiana, tindran lloc a Palma una sèrie d’actes culturals i ecumènics que inclouen la projecció en CineCiutat de la pel·lícula Lutero.

Aquesta projecció es realitzarà el dilluns 9 d’octubre a partir de les 19H00. La projecció de Lutero, en VO en alemany, comptarà amb la presentació de Heike Stijohann, pastora de la comunitat evangèlica de les Illes Balears, qui també dirigirà el col·loqui posterior. Aquesta conversa comptarà amb l’assistència d’un traductor alemany/castellà.

La pel·lícula Lutero va ser dirigida l’any 2003 per Eric Till amb un guió escrit per Camille Thomasson i Bart Gavigan. El repartiment està encapçalat per Joseph Fiennes en el paper de Martin Luter, Alfred Molina en el de John Tetzel, Jonathan Firth en el de Girolamo Aleander i Claire Coix en el de Katharina von Bora. El preu de l’entrada és de 5,00€ i de 4.00€ per als socis de CineCiutat.

Aquesta oportunitat per acostar-se a la figura de Martin Luter és una iniciativa del Consolat de la República Federal d’Alemanya a Palma en cooperació amb la comunitat Evangèlica de llengua alemanya de les Illes Balears. La commemoració inclou així mateix la visita a Palma de l’Enviada Especial designada per l’Església Evangèlica d’Alemanya per a l’Any Luterà, la teòloga Margot Käßmann, el cap de setmana del 14 d’octubre. El mateix dia se celebrarà a les 19H30 un concert a l’aire lliure en el Passeig del Born per un cor de trombons alemany. Com a punt final culminant se celebrarà una missa ecumènica el diumenge dia 15 d’octubre en La Seu. El servei estarà acompanyat musicalment per un cor de trombons alemany i del baríton i especialista en Bach, Tohru Iguchi.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Arxiu, Esdeveniments, Notícies i etiquetada , . Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.