Arxiu Tornar

NUESTRA VIDA EN LA BORGOÑA

DIRECCIÓ: Cédric Klapish

VOSE francès amb subtítols en castellà (113 minuts de durada)

SINOPSI

Fa deu anys, Jean va deixar enrere a la seva família i la seva Borgoña natal per fer la volta al món. En assabentar-se de la imminent mort del seu pare, torna a la terra de la seva infància. Allí es retroba amb els seus germans, Juliette i Jérémie. Des de la mort del seu pare al començament de la verema, i a l’espai d’un any al compàs de les estacions, aquests tres joves adults recuperaran la seva fraternitat, evolucionant i madurant al mateix temps que el vi que produeixen.

CRÍTIQUES

Igual que els protagonistes de les seves pel·lícules, aquells que van començar anant d’Erasmus per Barcelona i van acabar assaborint els maldecaps de l’edat adulta (el matrimoni, la paternitat, la vida laboral…) com Aliens en Nueva York, el guionista i director francès Cédric Klapisch ha crescut, madurat i envellit. Exactament igual que els raïms i el vi que s’elabora en aquesta finca de la Borgonya que es converteix en el marc de les històries, a través de les quatre estacions de l’any, de Nuestra vida en la Borgoña. Film sobre exactament això, la maduresa i l’envelliment (més mental que físic encara que no ho esbiaixa i hi ha un gran discurs sobre això), l’amor torna a ser l’eix però ja aquí baquetejat (ferit?) pel dia a dia i l’any a any. La Naturalesa va seguint el seu curs implacable. Marcos Gandia. Sensacine

La música, les imatges i la posada en escena desplegada per Klapisch lluitant per marcar el terreny i les estacions que se succeeixen. Identifica amb precisió els temes de la tradició, el patrimoni i l’emancipació. Direct Matin

El que ens uneix s’observa, se sent i sap com un bon vi. Aquesta és una pel·lícula que envellirà bé! Rolling Stone

TRÀILER OFICIAL

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.