Agenda Tornar

Projectem “El viatge de Carla” i debatim amb Carla Antonelli, la seva protagonista

Després de marxar de Güímar –a Tenerife, Illes Canàries- amb l’afany de procurar-se una existència d’acord a la seva identitat de gènere i lliure dels prejudicis socials i culturals imperants en aquells moments a la seva illa natal, Carla Antonelli va tornar trenta-dos anys després per a retrobar-se amb els seus records i fer balanç de la seva vida. La pel·lícula El viaje de Carla és una exploració d’aquest viatge interior que va suposar per a Carla el retorn a Güímar.

Carla Antonelli (Carla Delgado Gómez) és una de les més conegudes i rellevants activistes per la igualtat a Espanya i un referent del col·lectiu LGTB tant en l’àmbit espanyol com a internacional. Actriu i activista des de la dècada dels 70, Carla va ser la primera dona transsexual a sol·licitar el canvi de nom i gènere en el registre Civil de Madrid, la primera actriu transsexual a interpretar un personatge principal -la Lisístrata d’Aristòfanes- en el Festival de Teatre de Mèrida  i la primera dona transsexual a accedir a un càrrec de representació parlamentària a Espanya, a l’Assemblea de Madrid.

En El viaje de Carla participen amics de la infància, companyes del món de l’espectacle, de la televisió, de la política i del col·lectiu LGTB, així com veïns de Gúímar, en una narració en dues etapes: una primera en 2009, quan va rebre la distinció més important del municipi, i una altra en 2013, quan va participar en la seva festa major, a la qual no havia assistit des de 1976.

La pel·lícula mostra la coratjosa lluita de les persones com Carla per viure conforme a la seva identitat de gènere, així com el profund compromís amb els valors de la igualtat legal i social i la capacitat de superació, per tal d’aconseguir tirar endavant malgrat totes les adversitats que han d’encarar i convertir-se en referents socials amb una gran càrrega d’empatia i esperit positiu.

La projecció de La vida de Carla tindrà lloc en CineCiutat el dimarts 24 d’octubre a partir de les 18H00 organitzat per les Joventuts Socialstes de les Illes Balears (JSIB) en commemoració del Dia Internacional per la Despatologització  de la Transsexualitat. Després de la projecció de la pel·lícula, dirigida pel periodista Fernando Olmeda i d’una duració de 65 minuts, s’iniciarà un debat obert al públic en el qual estarà present Carla Antonelli. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament i comptarà amb la presentació de Miguel Romero, secretari de comunicació i moviments socials i coordinador del Grup LGTBI de la JSIB i de Marc López, secretari general de JSIB. Es pot confirmar l’assistència enviant un correu a sorganitzacio@jsib.org

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Arxiu, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.