Arxiu Tornar

LA BATALLA DE LOS SEXOS

DIRECCIÓ: Valerie Faris i Jonathan Daylon

VOSE en anglès amb subtítols en castellà (121 minuts de durada)

FESTIVALS I PREMIS
Festival de Toronto 2017

SINOPSI

Arran de la revolució sexual i la progressió del moviment feminista, el partit de tenis que va tenir lloc en 1973 entre la número u mundial del tenis femení Billie Jean King  i l’excampió però també estafador Bobby Riggs va ser anunciat com la batalla dels sexes i es va convertir en un dels esdeveniments esportius més vists de tots els temps. Mentre la rivalitat entre King i Riggs aconseguia el seu màxim apogeu, fora de la pista, cadascun d’ells lliurava batalles més personals i complexes. La feroçment militant King no advocava solament per la igualtat, sinó que també lluitava per acceptar la seva pròpia sexualitat, mentre desenvolupava una íntima relació amb Marilyn Barnett I Riggs, una de les primeres celebritats –per mèrits propis– de l’era dels mitjans de comunicació, bregava amb el seu particular dimoni, la ludopatia, a costa de la seva família i de la seva dona.

CRÍTIQUES

És joc, set i partit per a la batalla dels sexes. The Hollywood Reporter.

Francament, és sorprenent totes les facetes que es poden explorar en aquesta història, i La batalla dels sexes ho fa de manera que pot atreure tant a les audiències majors que ho recorden com a aquelles curioses per saber més. Variety

Potser no és la final d’un Gran eslam, però per descomptat val la pena el cost de veure el partit en directe. The Playlist

Jonathan Dayton i Valerie Faris ja van demostrar amb ‘Petita Miss Sunshine’ que coneixien la fórmula secreta per aconseguir el crowdpleaser perfecte, una dramedia familiar que emocionava i feia riure a parts iguals a espectadors de tot el planeta. (…) La batalla dels sexes, una recreació d’un llegendari partit de tenis que va tenir un històric impacte sociocultural als Estats Units dels anys 70, quan la llibertat sexual era encara una quimera, la bretxa salarial entre gèneres estava a l’ordre del dia i les dones havien de lluitar pels seus drets en una societat que les relegava al llit i la cuina. Fotogramas.
TRÀILER OFICIAL


Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.