Arxiu Tornar

MUCHOS HIJOS, UN MONO Y UN CASTILLO

DIRECTOR: Gustavo Salmerón

VO en castellà (90 minuts de durada)

Millor documental del Festival de Karlovy Vary 2017

SINOPSI

‘Muchos Hijos, un Mono y un Castillo’ són els desitjos amb els quals va somiar Julita Salmerón des de nena, i els tres s’han convertit en realitat.

Quan el menor dels seus fills s’assabenta que la seva mare ha perdut la vèrtebra de la seva besàvia assassinada, guardada al llarg de tres generacions, la família emprèn una divertida cerca entre els més peculiars i estranys objectes que Julita ha anat acumulant al llarg dels seus més de vuitanta anys, mostrant-nos una àgil i graciosa galeria de personatges.

CRÍTIQUES

“El documental de Gustavo Salmerón sobre la seva mare retrata a un remolí vital i emocional (…) absorbeix a l’espectador, enganxat a una figura d’aquestes que els anglosaxons defineixen com bigger than life”. (Gregorio Belinchón, Diario El País)

“Preciós documental (…) una comèdia disparatada gràcies a la seva estrella, Julita”.
(Irene Crespo, Cinemanía)

“Està destinat a agradar a molta gent (…) tot gràcies a la irrefrenablement extravagant i francament hilarant matriarca sobre la que tracta (…) Hi ha alguna cosa un poc màgica en la Julita”. (Jessica Kiang, Variety)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.