Esdeveniments Tornar

Estrena del documental ‘Los demás días’ amb presentació i col·loqui

El proper dimarts 19 de desembre a les 18 h estrenem el documental ‘Los demás días‘, una emocionant pel·lícula sobre les cures pal·liatives. L’esdeveniment comptarà amb una presentació a càrrec de n’Enric Benito Oliver i de na Yanina Paglioni de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Per acabar, hi haurà un col·loqui en el qual es podrà parlar extensament sobre la temàtica del documental.

DIRECTOR: Carlos Agulló

VO en castellà i àrab subtitulada en castellà (95 minuts de durada)


SINOPSI

El treball del Dr. Pablo Iglesias, metge de cures pal·liatives del Servei Madrileny de Salut, ens descobrirà una especialitat mèdica gairebé desconeguda. Una lliçó de vida a la qual assistirem coneixent d’a prop als seus pacients i als professionals que treballen amb ell; viurem amb ells els seus dubtes i conviccions, les seves pors i il·lusions. Pablo tractarà d’alleujar el seu dolor físic i els acompanyarà en aquest delicat viatge emocional que suposa el final de la vida.

Les converses entre pacients, familiars, metges, infermeres i psicòlegs ens animaran a assumir la mort com a part natural de la vida, on hi ha moments per a l’humor, l’alegria, l’optimisme i el més profund afecte i respecte. Com diu Pablo: “No es tracta de morir bé, sinó de viure bé fins al final”. Tant ell com el seu equip    -des d’una perspectiva humanista de la medicina- treballen per a això.

CRÍTIQUES

“Amb impressionant lucidesa (…) [Agulló] compon la seva pel·lícula amb sentit del pudor i amb una presència de la càmera que, malgrat estar a centímetres del drama, mai es mostra invasiva (…) és un triomf de la humanitat i del cinema.” (Javier Ocaña, Diario El País)

“Documental íntim (encara que mai intrusiu) i asfixiant, que reivindica una professió sovint infravalorada, alhora que ens obliga a mirar a la mort als ulls (…) Mai el cinema va reivindicar tant la vida a través de la mort.” (Janire Zurbano, Cinemanía)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.