Agenda Tornar

Projecció del documental ‘Light to the World’ pel 200 aniversari del naixement de Bahá’u’lláh

El proper divendres 2 de gener a les 18h es realitzarà la projecció del documental ‘Light to the World‘ (Llum per al món) en commemoració del 200è aniversari del naixement de Bahá’u’lláh.

VO en anglès subtitulada en català (56 minuts de durada)

SINOPSI

Reportatge commemoratiu del 200è aniversari del naixement de Bahá’u’lláh. Bahá’u’lláh (1817-1892), va néixer a Teheran, (capital de l’antiga Persia), a una família acomodada amb arrels imperials i amb vincles amb el govern del Shá. Des de jove va mantenir una actitud allunyada de l’estatus que li corresponia i mostrà sempre una benevolència vers tothom. Mentrestant un nou moviment religiós va commoure la societat iraniana fent nombrosos seguidors per tot arreu del país. Un d’ells va ser Bahá’u’lláh.

El govern i el sistema no varen consentir l’esmentat moviment escapçant d’arrel al seu líder, (el Báb), i més de 20.000 seguidors. Bahá’u’lláh va ser empresonat, desnonat de les seves possessions i finalment exiliat. Pràcticament va viure com un presoner des de llavors fins a la seva mort.

Durant aquest període va escriure nombroses obres de caire espiritual de gran profunditat tant per l’ànima com per a la societat. “La terra és un sol país i la humanitat els seus ciutadans”, pot resumir bona part del seu gran missatge. Eliminació de prejudicis, igualtat de gèneres, educació obligatòria i universal, etc són trets emanats de la seva ploma durant el segle XIX.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Arxiu, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.