Arxiu Tornar

Los archivos del Pentágono (The Post)

DIRECTOR: Steven Spielberg

VO anglès amb subtítols en castellà (116 minuts de durada)

Nominada a Millor Pel·lícula i Millor Actriu als Premis Oscar

SINOPSI

Estats Units, 1971. El director del Washington Post Ben Bradlee (Tom Hanks) i l’editora Katharine Graham (Meryl Streep) descobreixen una filtració amb documents que demostraven que l’administració del president Lyndon B. Johnson havia mentit als ciutadans sobre la guerra de Vietnam. Després de la decisió d’aquest diari de publicar els Papers del Pentàgon, es produeix un gran escàndol i una batalla sense precedents entre periodistes i Govern. Aquesta polèmica revelació va arribar fins i tot a danyar a l’administració del successor de Johnson, Richard Nixon.

CRÍTIQUES

“[Spielberg] no havia abordat mai el periodisme. Ho fa amb enlluernadora solvència (…) Són admirables la precisió, el dinamisme, la claredat i el to que utilitza (…) Tot resulta creïble en aquesta pel·lícula excel·lent. I Meryl Streep està més enllà de l’elogi.” (Carlos Boyero, Diario El País)

“Spielberg, en realitat, es limita a sadollar de forma tan meticulosa com a predictible cadascun dels anhels de l’espectador. (…) una cantata liberal-feminista-antiTrump a voltes amb aquells temps heroics (…).” (Luis Martínez, Diario El Mundo)

“Magnífic retrat amb tres o quatre traços de la dignitat i força d’una dona (…) Meryl Streep i Tom Hanks estan a l’altura dels seus magnífics personatges (…) la posada en escena és insuperable, el ritme, el tic-tac (…).” (Oti Rodríguez Marchante, Diario ABC)

TRÀILER 

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.