Agenda Tornar

Projecció ‘Migas de pan’ dins el cicle LA FOSCOR

El proper dijous 5 d’abril a les 19h tenim el plaure d’acollir una de les activitats que conformen el projecte de ‘LA FOSCOR’, la projecció de la pel·lícula ‘Migas de pan’.

Us expliquem una mica més sobre aquest projecte.

‘LA FOSCOR’ sorgeix de la relació de l’artista Olimpia Velasco amb Gloria, una de les preses polítiques durant la dictadura uruguaiana que, en finalitzar l’infern de la privadesa de la llibertat i les tortures, va haver de refer la seva vida superant el trauma però sense oblidar-ho mai.

Olimpia Velasco homenatja a totes aquestes dones d’Uruguai, Argentina, Brasil, Veneçuela, Iran, Espanya, Xina, Libèria, Eritrea, Birmània, Uzbekistan, Vietnam, Egipte, Ucraïna, entre molts altres països, que han sofert dolor, por i que han lluitat i segueixen lluitant per la llibertat i per les seves idees.

L’exposició, que presenta dibuixos, instal·lació i vídeo, i ha estat comisariada per Marta Salleras i Compte en el Casal Solleric.

A més de l’exposició, el projecte es complementa amb dues activitats més, la presentació de la novel·la gràfica ‘Cuerda de presas’ amb els seus propis autors Jorge García i Fidel Martínez en la Llibreria Los oficios terrestres i la projecció de la pel·lícula ‘Migas de pan’, de Manane Rodríguez amb posterior col·loqui amb la pròpia directora, l’artista Olimpia Velasco i Glòria en CineCiutat.

Preu: 4€ per socis i 5€ entrada general

DIRECTORA: Manane Rodríguez

VO espanyol  (109 minuts de duració)

SINOPSI

Drama inspirat en el relat de Liliana Pereira, una expresa política de la darrera dictadura d’Uruguai (1973-1985). La jove va ser empresonada l’any 1975 per les seves idees, va ser torturada i va perdre la custòdia del seu fill. Anys després, en 1982, Liliana decideix tornar al seu país per enfrontar-se al seu passat. Allà haurà de triar entre el que li demana el seu cor i el que li dicta la seva consciència, i s’enfrontarà al dilema de triar entre la concòrdia amb el seu fill i la denúncia col·lectiva que prepara un grup d’antigues companyes de presidi.

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.