Pel·lícules Tornar

Western

DIRECTORA: Valeska Grisebach

VO alemany i búlgar subtítols castellà (durada 100 minuts)

PREMIS
Festival de Sevilla: Premi Especial del Jurat
Festival de Mar del Plata: Millor director

SINOPSI 

Un equip de picapedrers alemanys  acampen en un poble búlgar per aixecar una central hidràulica. Molesta la descaradura grossera del seu desplegament i ofèn la ferotgia eficient amb què desarrelen el paisatge. Esclatarà el conflicte.

CRÍTIQUES 

“Amb una elegància tan evident com a complexa, la directora crea un drama atemporal construït sobre gestos mínims; una tragèdia violenta que aixeca sobre la subtilesa, un autèntic monument (…) Puntuació: ★★★★★ (sobre 5)” (Luis Martínez: Diario El Mundo)

“Pot realitzar-se un diagnòstic cinematogràfic de l’actual Europa (…)? Sí. Un film que assumeix el títol de ‘Western’, amb la càrrega genèrica i evocadora que això implica (…) ho intenta amb excel·lents resultats (…) Un film revelador i rellevant. (…)” Puntuació: ★★★★ (sobre 5)” (Quim Casas: Diario El Periódico)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.