Arxiu Tornar

La número uno (Numéro une)

DIRECTORA: Tonie Marshall

VO francès subtítols castellà (duració 110 minuts)

SINOPSI

Emmanuelle Blachey és una brillant enginyera que ha aconseguit escalar i finalment entrar al comitè executiu de la seva empresa, el gegant francès de l’energia. Un dia, una xarxa de dones influents li proposa ajuda per conquistar la direcció d’una important empresa que cotitza en borsa. Això la convertiria en la primera dona ocupant un lloc d’aquesta importància. Però dins les esferes encara dominades pels homes, els obstacles de tipus professional i personal es multipliquen. La conquesta s’anunciava triomfal, però en realitat es tracta d’una guerra.

CRÍTIQUES 

“La por, el dubtes i la vulnerabilitat s’entremesclen amb la força i la determinació femenina a la sòlida interpretació de Devos. No hi ha proclama feminista més efectiva i poderosa que aquesta. (…) Puntuació: ★★★½ (sobre 5)” (Janire Zurbano: Cinemanía)

“Un estudi minuciós de les influències i de les eminències grises que caminen als bastidors de les altes esferes de la república francesa. (…) ofereix una visió desencantada de la pretesa igualtat de gènere que regeix els cercles de poder.” (Aurélie Dupire: Cinema Premiere)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.