Agenda Tornar

Documental del mes: Eugenio

Dimarts  30 d’octubre a les 21h rebem, com cada  darrer dimarts de mes, als nostres amics de DocsBarcelona.

Però aquest mes d’octubre és especial. És especial perquè el documental gira entorn a un còmic que tots nosaltres coneixem molt bé. El Documental del mes ens regala un retrat d’una de les figures més icòniques de l’humor al nostre país: Eugenio.

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i fins i tot aficionat a l’esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide– que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d’inflexió que marcaria la seva vida. Per una part, va coincidir amb l’inici de l’èxit. Per l’altra, es va apoderar d’ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor. Un retrat de l’Eugenio més desconegut.

Dimarts 30 d’octubre volem celebrar amb magnificència, així que començarem la festa al Cafè A TRES BANDAS retent homenatge a diversos còmics, continuarem amb la projecció a les 21h en CineCiutat i fins que el cos aguanti.

El preu serà l’habitual: 4€ per a socis i 5€ l’entrada general.

Aquesta entrada va ser publicada a Agenda, Esdeveniments, Notícies. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.