Arxiu Tornar

La noche de 12 años

DIRECTOR: Álvaro Brechner

VO espanyol (durada 122 minuts)

SINOPSI

Any 1973. Uruguai està sota el poder de la dictadura militar. Una nit de tardor, nou presos Tupamaros són trets de les seves cel·les en una operació militar secreta. L’ordre és precisa: “com no vam poder matar-los, anem a tornar-los bojos”. Els tres homes romandran aïllats durant 12 anys i passaran la majoria del temps encaputxats, fermats, en silenci, privats de les seves necessitats bàsiques, amb prou feines alimentats, i veient reduïts al mínim els seus sentits. Entre ells estava Pepe Mújica, qui més tard va arribar a convertir-se en president d’Uruguai.

CRÍTIQUES

“La pel.lícula es deté puntual i rigorosa en el silenci d’uns homes tancats (…) Amb pols, el director reconstrueix la geografia desolada d’un temps desposseït de la seva pròpia condició de temps.” (Luis Martínez: Diario El Mundo)

“L’audàcia del seu plantejament i desenvolupament la converteixen en un assoliment inusual: un film històric” (Manu Yáñez: Fotogramas)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.