Arxiu Tornar

Pájaros de verano

DIRECTORS: Ciro Guerra i Cristina Gallego

VO wayúu amb subtítols en espanyol (durada 125 minuts)

SINOPSI 

Basada en una història real que explica l’origen del narcotràfic a Colòmbia, la pel·lícula se situa en els anys 70 quan la joventut nord-americana abraça la cultura hippie i amb ella a la marihuana. Això provoca que els agricultors de la zona es converteixin en “empresaris” a un ritme veloç. Al desert de Guajira, una família indígena Wayuu es veu obligada a assumir un paper de lideratge en aquesta nova empresa. La riquesa i el poder es combinen amb una guerra fratricida que posarà en greu perill a la seva família, a les seves vides i a les seves tradicions ancestrals.

CRÍTIQUES 

“[Els directors] bussegen en la part no comptada i menys televisiva del narcotràfic. (…) Entre el somni, el conte i la més crua de les realitats, el resultat és una pel·lícula admirable i, de nou, molt dolorosa.” (Luis Martínez: Diario El Mundo)

“Una de les millors pel·lícules de l’any (…) Ciro Guerra demostra pols de mestre amb un títol que confirma el seu rotund talent (…) Versió del mite de Macbeth, és una pel·lícula de mafiosos de la vella escola rodada de forma enlluernadora” (Juan Sardá: Diario El Mundo)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Arxiu, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.