Cartellera Tornar

Roma

DIRECCIÓ: Alfonso Cuarón

VO espanyol i mixteco (durada 135 minuts)

PREMIS: 3 Oscars – Millor Direcció, Millor Fotografia, Millor Pel.lícula Parla no anglesa.

SINOPSI

Cleo (Yalitza Aparicio) és la jove serventa d’una família que viu a la Colònia Roma, barri de classe mitjana-alta de Ciutat de Mèxic. En aquesta carta d’amor a les dones que ho van criar, Cuarón s’inspira en la seva pròpia infància per a pintar un retrat realista i emotiu dels conflictes domèstics i les jerarquies socials durant l’agitació política de la dècada dels 70.

CRÍTIQUES

“Bellíssima (…) Dir ara que es tracta de la pel·lícula de l’any és quasi no dir res. Poques vegades una cinta es presenta tan de l’autor i alhora tan despersonalitzada. (…) Puntuació: ★★★★★ (sobre 5)” (Luis Martínez: Diario El Mundo)

“Hi ha molt de cinema a «Roma», del senzill, mínim i íntim, i de l’altre, el gegantesc, el que mostra terratrèmols i revoltes, socials i personals. I penetra en la carn” (Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC)

TRÀILER

Aquesta entrada va ser publicada a Cartellera, Pel·lícules. Guarda l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.