Més que un cinema
971 205 453 Ubicació
Compra la teva entrada
Compra la teva entrada
Compra la teva entrada
CONVERSANT AMB... VALERIA STUCKI
CONVERSANT AMB... VALERIA STUCKI
15 maig 2024

Aquest dissabte 18 de maig a les 20h és moment de conversar amb Valeria Stucki, directora de Zimmerwald, pel·lícula guanyadora del premi Latexos al Festival Novos Cinemas, del qual CineCiutat és jurat.

Zimmerwald ens parla de recuperació de memòria històrica en un remot poble suís del mateix nom. En aquests temps convulsos de conflictes mundials, una mirada al passat des del present que ajudi a encaixar peces soltes, pot ser més reveladora i necessària que mai.

La pel·lícula recupera un dels esdeveniments històrics més importants de Zimmerwald que els seus habitants han deixat caure en l'oblit absolut. L'edifici on va esdevenir una conferència internacional liderada per Lenin i Trotsky en aquest poble es va derrocar, i amb ell la memòria històrica de tot el poble. Més de 100 anys després, un grup d'estudiants es proposa redescobrir la Història, i a nosaltres amb ells.

Sinopsi: Primera Guerra Mundial. Quan Lenin i Trotsky es van reunir en el remot llogaret suís de Zimmerwald, no va ser, com van fer creure, per a observar ocells. La conferència secreta va ser una crida a l'aliança dels treballadors del món sencer en contra de la guerra. La conferència es va convertir en un mite en la Unió Soviètica, però va ser deliberadament oblidada pel poble on va tenir lloc. Ara, més de cent anys després, un grup d'alumnes de l'institut de Zimmerwald es proposa redescobrir-la, guiant-nos així, pels meandres de l'oblit i la memòria dels quals està feta la Història.

El dissabte, després de la projecció, compartirem un col·loqui amb la seva directora.

Entrades aquí.

Tràiler: https://vimeo.com/941746890


Valeria Stucki Zimmerwald.jpg
Compartir